SCS 2019

20/12/2019
Posted in SCS
20/12/2019 Marketing & PR

Deveti po redu SUPEUS Case Study održan je od 9. do 13. prosinca 2019. i tako nastavio tradiciju uspješne radionice koju podržavaju studenti, profesori i stručnjaci. Ovo interdisciplinarno natjecanje se održava svake godine te okuplja studente pretežno tehničkih struka kojima se pruži prilika za upoznavanje problema i njihovih rješenja u poljima energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. Radionicama potičemo studente i na suradnju sa tvrtkama, ali i nagrađujemo uspješnost najboljih timova. Radionica se sastoji od tri dijela podijeljenih na tri fakulteta.

Prva radionica održana je 9.12. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje s temom Hlađenjem od informacija. Pri tome je cilj zadatka bio upoznati studente s osnovama sustava hlađenja zrakom te njegovim osnovnim proračunom i tehničkim specifičnostima velikih potrošača kao što je podatkovni centar. Predavači na radionici bili su prof. dr. sc. Igor Balen (FSB) i Nikola Petković, dipl. ing. predstavljajući partnera radionice VERTIV.

Druga radionica održana je 10.12. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pod nazivom Skladištenje informacija skladištenjem energije iz OIE. Cilj radionice bio je povećati energetsku učinkovitost određenom podatkovnom centru koristeći OIE u kombinaciji s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile sve potrebe objekta. Predavači su bili doc. dr. sc. Tomislav Capuder (FER) te Nikola Petković, dipl. ing. predstavljajući partnera radionice VERTIV.

Treća radionica održana je na Arhitektonskom i građevinskom fakultetu u srijedu 11.12. pod nazivom Živi vatrozid. Studenti su se susreli sa rješavanjem protupožarne zaštite objekta u kojem su pohranjeni vrlo vrijedni podatci. Predavač na radionici bio je Milan Carević, dipl. ing. arch. (GF), a partner radionice je bio ROCKWOOL.

Završnica SCS-a je održana u petak 13.12. na Arhitektonskom fakultetu pri čemu su predstavljena rješenja, proglašeni pobjednici te održana predavanja naših partnera VERTIV i ROCKWOOL.

Najbolje plasirani timovi su osvojili vrijedne nagrade među kojima su Bubble football, Laser Tag, Kuglanje, Lajnap Comedy i Escape room.

Tim koji je imao najviše bodova na ukupno svim radionicama je osvojio interdisciplinarnu nagradu koja se sastojala od modula Green Building Professional Croatia edukacija od HSZG-a, snižena cijena za putovanje agencijom FoanSaky, ulaznice za Smash it te praksu u Vertivu i posjet Rockwoolu.

Ove godine natjecalo se oko 75 studenata sa čak 6 fakulteta podijeljenih u 25 timova. Ovo je pokazatelj da su studenti prepoznali kvalitetu i značaj SUPEUS Case Study-ja, što potiče Udrugu na daljnje organiziranje Casea sa svrhom pružanja studentima priliku za suočavanje interdisciplanirnim problemima i inženjerskim rješenjima.

PREGLED RADIONICAMA

FSB
tema: HLAĐENJEM DO INFORMACIJA
predavač: prof. dr. sc. Igor Balen (FSB)
partner: VERTIV
najbolji timovi:

1. Too hot to cool

2. Invictus

3. Third Wheel

FER

tema: SKLADIŠTENJE INFORMACIJA SKLADIŠTENJEM ENERGIJE IZ IOE
predavač: doc. dr. sc. Tomislav Capuder (FER)
partner: VERTIV
najbolji timovi:

                                             1. Fran i frendice

                                             2. Black OPS

                                             3. Invictus

AF/GF

tema: ŽIVI VATROZID
predavač: Milan Carević, dipl. ing. arch (GF)
partner: ROCKWOOL
najbolji timovi:

                                             1. Too hot to cool

                                             2. Fran i frendice

                                             3. Šprinkleri

Nagradu za interdisciplinarnost osvojili su Fran i Frendice